ZF Investiţi în România! Alexandra Mircea, Dentalist: Vrem ca 20% din pacienţi să vină din străinătate

Autor: Bogdan Alecu 06.07.2021

„Am investit până acum 400.000 de euro în clinică.“

Turismul medical poate reprezenta o sursă importantă de venit pentru clinicile private din România, în contextul în care tarifele de aici sunt sub cele din Europa de Vest.

„Una dintre priorităţi este să atragem pacienţi şi din alte ţări, numai că în plină pandemie nu s-a mai pus problema să atragem. A fost o perioadă grea pentru turismul medical. Pe măsură ce restricţiile vor fi ridicate, vom putea atrage pacienţi şi din alte ţări. Un procent realist ar fi ca 80% din pacienţi să vină din ţară şi 20% din afară“, a spus Alexandra Mircea, fondatoare a clinicii stomatologice Dentalist.

Alexandra Mircea a de­marat proiectul în decembrie 2019 odată cu lucrările de renovare. Au durat circa cinci luni, până în plină stare de urgenţă, iar clinica a fost deschisă la final de mai, odată cu încheierea stării de urgenţă.

„Am investit până acum 400.000 de euro în clinică, investiţii în aparatură şi renovare. Este abia începutul. Banii au provenit atât din surse proprii, cât şi bancare. Clinicile stomatologice sunt un business care merge foarte bine. Eu am început în această meserie şi am lucrat în altă clinică până anul trecut. Eu sunt medic stomatolog, la fel ca părinţii mei, iar opt ani am colaborat cu mai multe clinici din Bucureşti“, a spus Alexandra Mircea.

Ea a subliniat că investiţiile în clinică au vizat implementarea de noi tehnologii tocmai pentru a atrage medici stomatologi care să lucreze, nu doar pacienţi.

„Sunt mulţi medici stomatologi care aleg să plece din ţară, însă sunt şi multe oportunităţi în România. Noi reuşim să atragem medici cu ajutorul tehnologiei şi investim pentru ca ei să fie mulţumiţi“, a subliniat medicul dentist.

Cifra de afaceri pe 2020 a fost de circa 500.000 de lei, dar asta în condiţiile în care din septembrie  2020 a accelerat activitatea firmei.

„În 2021 ne aşteptăm ca businessul să urce la 2 mil. lei. Poate la anul să ajungem la 1 milion de euro. Din cauza pandemiei acum suntem la 40% de ocupare a clinicii“, a spus Alexandra Mircea.