Fondurile NN, printre care şi cel mai mare fond de pensii private Pilon II din România, depăşesc 5% din Nuclearelectrica. Investiţie de 416 mil. lei

Autor: Liviu Popescu 05.07.2021

Fondurile administrate de olandezii de la NN, printre care NN Pensii, NN Asigurări de Viaţă, au ajuns la o deţinere de 5,01% din Nuclearelectrica – singurul producător de energie nucleară din România, potrivit unui raport publicat la bursa de la Bucureşt. Orice investitor care depăşeşte 5% din capitalul social al unui emitent are obligaţia de a raporta investiţia la bursă.

Astfel, fondurile NN au aproximativ 15,2 milioane de acţiuni, ceea ce înseamnă o investiţie de circa 416 mil. lei la preţurile curente de tranzacţionare. Cea mai mare deţinere a NN la SNN este dată prin fondul de pensii private NN Pensii, respectiv 4,13% din companie.

Nuclearelectrica, la care statul român are o deţinere de 82,5%, are 8,3 mld. lei capitalizare. De la începutul anului 2021 acţiunile au urcat cu 54%. Spre comparaţie indicele BET are plus 21% iar BET-TR, plus 25%.

 

 ​