Claudia Griech, CEO E.ON Energie România: Avem zeci de proiecte pentru alimentarea cu energie solară a economiei româneşti. Mobilitatea electrică este o oportunitate majoră

Autor: Roxana Petrescu 06.07.2021

♦ Creşterea costurilor cu energia şi gazul natural a creat o cerere semnificativă pentru soluţiile de eficientizare a consumului de utilităţi, inclusiv pentru cele de producţie proprie de energie electrică ♦ Iar împreună cu partea de mobilitate electrică, acestea reprezintă cei mai importanţi factori de dezvoltare ai E.ON Energie România, un business de peste 1 miliard de euro, pe plan local.

„În ultima perioadă, costurile de achiziţie a energiei electrice şi a gazelor naturale de pe piaţa angro s-au majorat substanţial, pe de o parte, pe fondul convergenţei preţurilor interne cu cele externe, iar pe de altă parte, ca urmare a reducerii sau a insuficienţei cantităţilor de gaze şi electricitate din producţia internă necesare pentru satisfacerea cererii. În plus, în ceea ce priveşte energia electrică, preţul certificatelor de emisii de carbon a înregistrat o creştere istorică“, spune Claudia Griech, cea care la începutul lunii mai a preluat funcţia de director general al E.ON Energie România. Compania a fost înfiinţată în toamna anului trecut după procesul de fuziune dintre E.ON Energie România, companie de furnizare a energiei care a fost partea absorbantă, şi E.ON Gaz Furnizare, partea absorbită, specializată în furnizarea de gaze naturale.

Pentru anul acesta, E.ON Energie România şi-a bugetat o cifră de afaceri de 5,35 miliarde de lei (circa 1,1 miliarde de euro), cu 27% mai mare faţă de cea înregistrată anul trecut.