Goldman Sachs prezice că Anglia va câştiga Euro 2020, după o pauză de 55 de ani în care englezii nu au obţinut niciun turneu major

Autor: Eduard Ivanovici 06.07.2021

Banca americană de investiţii Goldman Sachs prezice că Anglia va câştiga primul turneu major de fotbal din ultimii 55 de ani, după ce alegerea iniţială, Belgia, a fost eliminată de la Euro 2020 de către Italia, potrivit Bloomberg.

„Probabil că (fotbalul-n.r.) vine acasă”, spune Christian Schnittker, economist în cadrul Goldman Sachs, referindu-se la un vers al melodiei din 1996 „Three Lions”, care este cântat – deseori ironic – de către fanii englezi.

Goldman a folosit datele din 6.000 de meciuri jucate din 1980 până în prezent pentru a-şi concepe modelul de probabilitate, luând în calcul factori precum punctele forte ale echipelor, alături de performanţe, avantajul terenului propriu şi faptul dacă o ţară este sau nu  o „echipă de turneu” care performează peste aşteptări în timpul competiţiilor.

„Estimările rămân extrem de nesigure, chiar şi cu cele mai sofisticate tehnici statistice. Bineînţeles, acesta este motivul pentru care fotbalul este atât de interesant de privit”, a declarat Goldman Sachs.

Anglia se înfruntă miercuri cu Danemarca pentru un loc în finala de la Euro 2020, jucată pe stadionul Wembley din Londra. Cealaltă semifinală, Italia-Spania, are loc astăzi, 6 iulie.

 

Euro 2020, o nouă oportunitate pentru companiile chineze care vor să se deschidă către noi pieţe. La ce sume ajung parteneriatele cu marele firme din China