ZF Live. Daniela Secară, CEO al BT Capital Partners: Tot mai multe companii îşi caută finanţare prin Bursă, iar investitorii caută alternative de investiţii. Bulgărele se măreşte de la o zi la alta şi nu trece o săptămână fără o listare

Autor: Alexandra Matei 07.07.2021

Cu 12 companii listate cu acţiuni de la începutul anului şi cu 17 emisiuni de obligaţiuni, Bursa de la Bucureşti traversează cea mai dinamică perioadă din istorie, un prim semestru de vis în care companiile găsesc finanţare, iar investitorii noi sectoare de activitate pentru a-şi diversifica portofoliile. Iar la Bucureşti aproape că nu trece săptămâna fără listare. 

„Suntem într-o perioadă de efervescenţă a pieţei de capital. Vedem că tot mai multe companii îşi caută alternative de finanţare, iar investitorii caută în continuare alternative de investiţii. Tot acest bulgăre se măreşte de la o zi la alta şi nu trece o săptămână fără o listare. Vedem tot mai multe programe educaţionale pornite spre dezvoltarea pieţei de capital. Ne-a ajutat şi ne va ajuta în continuare statutul de piaţă emergentă“, spune Daniela Secară, CEO al BT Capital Partners, cel mai mare broker de la Bursa de la Bucureşti, la emisiunea zilnică de business ZF Live.

Cea mai recentă listare pe acţiuni, intermediată chiar de BT CP, este cea a companiei Simtel Team, care se ocupă cu furnizarea şi întreţinerea panourilor fotovoltaice, în special pentru companii şi care a optat pentru o majorare de capital social. SMTL a avut un raliu de 21% încă din prima zi de tranzacţionare.