Ondrej Safar, CEO al CEZ România: Tranzacţia cu MIRA s-a încheiat. Lucrăm la planurile de dezvoltare. Proiectele noastre sunt legate de tot ce ne-ar putea ajuta să devenim o companie mai verde

Autor: Roxana Petrescu 07.07.2021

 CEZ România, umbrelă sub care se derulează operaţiunile de distribuţie, furnizare şi producere de energie a cehilor de la CEZ, are proiecte în valoare de 500 de milioane de euro pentru care speră să obţină fonduri europene, toate gândite în direcţia tranziţiei energetice şi a digitalizării reţelei  Operaţiunile CEZ au fost preluate recent de fondul australian de investiţii MIRA, cele două părţi lucrând în prezent la o strategie de dezvoltare pe termen lung.

„Divestmentul (vânzarea activelor din România de către CEZ - n.red.) s-a încheiat în martie. Acum dezvoltăm planurile pe termen lung. Companiile CEZ au peste 1.800 de angajaţi. În contract avem o perioadă în care trebuie să facem rebrandingul companiilor. Pregătim şi proiectăm procesul“, a declarat Ondrej Safar, directorul general al CEZ România, fără a da detalii suplimentare.

Negocierile privind exitul CEZ au durat 18 luni. Tranzacţia a fost aprobată de către Comisia Europeană - Direcţia Generală de Concurenţă şi de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). Şapte companii româneşti (Distribuţie Energie Oltenia, Ovidiu Development, Tomis Team, MW Team Invest, CEZ Vânzare, TMK Hydroenergy Power şi CEZ România) şi-au schimbat astfel acţionarul începând cu data de 31 martie 2021.