Cursele charter spre Grecia şi Turcia ridică traficul aerian pe cele mai mari aeroporturi din România. Zborurile charter reprezintă în jur de 15% din traficul de pe marile aeroporturi, o pondere dublă faţă de anul trecut

Autor: Miruna Diaconu 07.07.2021

 În programul  de zbor din acest sezon, circa 81 de curse charter vor zbura săptămânal de pe toate aeroporturile din ţară către destinaţii din Europa, Asia şi Africa  Zborurile charter reprezintă în jur de 15% din traficul de pe marile aeroporturi, o pondere dublă faţă de anul trecut.

Traficul aerian a înregistrat creşteri semnificative în luna iunie a acestui an compa­rativ cu aceeaşi lună a anului trecut, având în vedere că în orarul de zbor din acest an există zboruri charter aproape de pe toate aeroporturile din România. Cele mai mari aeroporturi din ţară au înregistrat creşteri şi de cinci ori ale traficului faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Luna iunie se arată a fi cea mai bună lună de la începutul pandemiei din perspectiva traficului, iar un factor important în acest avans l-a avut introducerea curselor charter din acest an. În programul de zbor din acest sezon, circa 81 de curse charter vor zbura din aproape toate aeroporturile din ţară către destinaţii din Asia, Europa şi Africa, dintre care 40 vor zbura din aeroportul din Bucureşti.