Trei sferturi dintre investitorii americani din România aşteaptă venituri mai mari în 2021. Doar 6 din 10 companii americane din România au apelat la măsuri de sprijin în pandemie

Autor: Răzvan Botea 07.07.2021

Un studiu al AmCham, camera de comerţ româno-americană, arată că trei sferturi dintre investitorii americani în România aşteaptă creşteri ale veniturilor în 2021. Acelaşi survey arată că doar 6 in 10 companii americane în România au apelat la măsuri de sprijin în pandemie, a spus Ionuţ Simion, preşedintele AmCham.

„39% dintre respondenţii studiului spun că nu au accesat nicio măsură de sprijin din partea guvernului. 61% au accesat două categorii de măsuri, din care prima este o măsură pentru cahsflow şi a doua pentru menţinerea locurilor de muncă”, a spus Ionuţ Simion, în cadrul unui eveniment AmCham.

În acest moment, o treime dintre investitorii americani din România nu au în plan investiţii în România în viitorul apropiat. 35% din companiile americane sondate de AmCham au spus că au în plan să investească până la 1 mil. de euro în România, în vreme ce 2%, adică 4 companii din cele 180 sondate de AmCham, au declarat că au în plan investiţii de peste 100 mil. de euro.

„33% rămân sceptici şi nu estimează că vor face investiţii. 35% au planuri de investiţii. Din aceşti 67%, 35% vor face investiţi de până la 1 mil. de euro şi 2 % intenţionează să facă investiţi de peste 100 mil. de euro. În jur de 4 companii din automotive, energie şi real estate sau construcţii”, a mai spus Simion.