Simona Constantinescu, Ana Hotels, despre criza de personal din turism: Au repornit hoteluri, restaurante, vase de croazieră. Oamenii îşi caută de lucru şi pleacă. Muncile necalificate, cele de menajere, personal pentru curăţenie sunt cele mai descoperite

Autor: Ramona Cornea 08.07.2021

♦ Muncile necalificate, cele de menajere, personal pentru curăţenie sunt cele mai descoperite ♦ Angajaţii din hoteluri au plecat în pandemie în alte industrii şi acum nu se mai întorc. „Avem şi noi oameni care au decis să plece în industrii care au funcţionat în această perioadă – retail, farma. Este de înţeles“.

Lanţul hotelier Ana Hotels, unul din­tre cei mai mari jucători din in­dustria ospitalităţii, care în ciuda scă­derii cifrei de afaceri a mizat pe investiţii şi în pandemie, se con­frun­tă în pre­zent cu lipsa de personal, aceas­ta fiind una dintre cele mai importante proble­me de gestionat pentru managementul companiei.

„Acum ne lovim de probleme legate de per­sonal. Cum noi am repornit turismul, la fel au repornit şi hotelurile şi restaurantele închise complet în acest an, plus vasele de croazieră, care au reînceput anga­jarea. Astfel, avem o mi­graţie de personal calificat care îşi caută de lucru şi pleacă. Personalul pe care noi deja înce­pu­sem să îl aducem din Asia vine mai greu“, a declarat Simona Constantinescu, general manager al Ana Hotels, în cadrul conferinţei ZF Cei mai mari jucători din economie.