ZF Live. Virgil Stănescu, director executiv al CEOs Clubs România: 80% din sportivii care încearcă să facă o tranziţie spre business dau faliment în primii 5 ani din cauza lipsei de educaţie formală

Autor: Iulia Apostoiu 08.07.2021

Virgil Stănescu, fost jucător de baschet, în prezent director executiv al CEOs Clubs România şi preşedintele Sports HUB, spune că  majoritatea sportivilor care încearcă să se redirecţioneze către business eşuează din lipsă de educaţie. 80% din ei intră în faliment în primii 5 ani.

„Ruptura asta dintre cele două sisteme nu este ok şi ajungi să laşi pe una sau pe alta la o vârstă fragedă şi nu este normal, pentru că ar trebui să le faci pe amândouă, este un pilon al educaţiei, nu este un înlocuitor al educaţiei”, a spus Virgil Stănescu în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Sports Hub este o platformă folosită de unii dintre cei mai mari sportivi din România, retraşi sau activi, prin care aceştia îşi împărtăşesc cunoştinţele acumulate în timpul carierei şi continuă să investească în abilităţile lor. Iar Chief Executive Officers’ Club este o organizaţie nonprofit dedicată creării unui mediu favorabil pentru CEO şi antreprenori. Ambele organizaţii din care face parte Virgil Stănescu încearcă să ajute această tranziţie.