Compania britanică U-TacS: Am putea livra între 3 şi 6 drone pe an pentru Armata României. U-TacS caută parteneri în România pentru a produce local dronele sale militare numite Watchkeeper

Autor: Ioana Nita 08.07.2021

Compania U-TacS din Marea Britanie, un joint-venture creat de Elbit Systems şi Thales pentru producţia de drone tactice pentru armata britanică, ar putea livra între 3 şi 6 drone pe an pentru Armata României dacă va deveni furnizor pentru Ministerul Apărării din România.

Compania este interesată de programul anunţat de Ministerul Apărării pentru achiziţia a 7 sisteme tactic-operative de drone UAS (Unmanned Air System) clasa II, plus un pachet de suport logistic iniţial, şi caută parteneri pentru a produce dronele pe plan local. „Ministerul Apărării din România şi-a anunţat intenţia de a procura 7 sisteme aeriene tactice fără pilot, ceea ce înseamnă 21 de drone. Nu ştim încă cum intenţio­nează să cumpere, printr-un acord de la un guvern la altul sau printr-o pro­cedură concurenţială. Suntem aici, pregătiţi pentru orice scenariu. Dacă obţinem acest contract şi U-TacS este contractat pentru livrarea sistemelor, atunci am putea livra între 3 şi 6 drone pe an“, a declarat Geraint Lloyd, director de vânzări şi business development în cadrul U-TacS.