Compania de curierat Sameday, al cărei acţionar majoritar este eMag, a înregistrat anul trecut o afaceri de aproximativ 400 de milioane de lei, cu 142% mai mult faţă de 2019, pe fondul creşterii comerţului electronic

Autor: Roxana Rosu 08.07.2021

Compania de curierat Sameday, al cărei acţionar majoritar este eMag, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 400 de milioane de lei, cu 142% mai mult faţă de 2019, pe fondul creşterii comerţului electronic, în contextul pandemiei, dar şi ca urmare a dezvoltării capacităţii logistice.

Flota auto include aproximativ 3000 de autoturisme, dintre care puţin peste 30 sunt electrice, iar reţeaua de lockere easybox a ajuns la  peste 1.500 de unităţi, în România şi în Ungaria. În total, compania are circa 3500 de angajaţi. Alte 50 de autoturisme electrice urmează să fie livrate în lunile următoare.

”Cei 14 ani pe care Sameday i-a împlinit sunt, pentru mine, dovada că, pentru a ajunge la vârsta buletinului, o companie trebuie să îmbine viziunea pe termen lung cu tehnologia, curajul de a merge pe drumul inovaţiei, cu perseverenţa şi încrederea în oameni, cu o cultură organizaţională adaptată realităţii în care trăim. Am pornit Sameday cu ambiţia unor pionieri si visul de a acoperi o nişă de piaţă slab explorată în 2007, dar cu un mare potenţial, cea a livrărilor în aceeaşi zi. Pe măsură ce am evoluat, ne-am dat seama ca putem schimba cu ajutorul tehnologiei construite intern si curieratul traditional, door to door cu livrare a doua zi. În urmă cu trei ani, am construit de la zero o infrastructură inovatoare de livrare, reţeaua de lockere easybox, devenind astfel lideri în livrările out-of-home (OOH)”, declară Lucian Baltaru, CEO Sameday.

Anul trecut, Sameday a investit peste 20 milioane euro pentru a-şi extinde capacitatea de livrare şi sortare şi a extinde reţeaua de lockere easybox.