Fenomenul marcat de „meme stocks” începe să dispară: Favoriţii micilor investitori de pe Reddit continuă să sufere pierderi. „Ultimul raliu şi-a urmat cursul natural”

Autor: Eduard Ivanovici 08.07.2021

Acţiunile aşa-ziselor „meme stocks” au pierdut teren la capătul ultimei şedinţe de tranzacţionare de la New York. Astfel, AMC Entertainment a suferit un declin de 8,1%, a patra zi consecutivă pe scădere, în timp ce GameStop a înregistrat un minus de 4,9%, transmite Reuters.

AMC atinsese un record de 72,62 dolari per acţiune la începutul lunii iunie pe măsură ce utilizatorii prezenţi pe Twitter şi grupul de Reddit WallStreetBets au continuat seria de achiziţii.

Lanţul de cinematografe, care a refuzat marţi o cerere lansată de acţionari pentru a creşte numărului de acţiuni aflate în circulaţie, s-a tranzacţionat ieri cu 45,91 dolari per acţiune. AMC este pe plus cu 2254% în ultimele 12 luni, însă a scăzut enorm de la apogeul înregistrat lunile trecute – plus 3624%.

WallStreetBets începe să moară. Trăiască mişcarea WallStreetBets

Acţiunile retailerului de jocuri video GameStop ajung acum la 190 de dolari, de la aproape 350 de dolari la sfârşitul lunii ianuarie, când fondurile de hedging care au pariat împotriva companiei au fost forţate să cumpere acţiunile firmei pentru a-şi atenua din pierderi.

De asemenea, GameStop a crescut masiv în ultimul an, plus 906%, însă apogeul atins de societate în 2021 reprezenta o creştere de 2464%.

ASF-ul american caută semne de manipulare a pieţei din cauza „volatilităţii anumitor acţiuni”

„Da, oamenii au beneficiat de pe urma acţiunilor, însă cred că există o mulţime de investitori de retail care au pierdut bani din cauză că s-au asociat cu aceste nume. Ultimul raliu şi-a urmat cursul natural. Nu pot prezice viitorul, însă cred că, dacă fenomenul se va lungi, ideea din spatele său va deveni mai puţin atrăgătoare”, spune Michael O’Rourke, chief market strategist al firmei de brokeraj JonesTrading, subliniind nivelul ridicat de anxietate din interiorul grupului WallStreetBets.