Ludovic Orban, despre remanierea ministrului de Finanţe: Aş vrea să cred că nu este o pedeapsă

Autor: Petru Mazilu 08.07.2021

Preşedintele PNL a declarat joi că nu l-a susţinut pe Alexandru Nazare pentru funcţia de ministru de Finanţe. Ludovic Orban a mai susţinut că remanierea nu are baze obiective.

„Eu am avut alte propuneri la acel moment. Cel care l-a propus este premierul Florin Cîţu Din punctul meu de vedere nu este niciun motiv serios pentru a susţine această remaniere. Deocamdată este un fapt, nu am altceva de făcut decât să spun că propunerea de revocare nu are la bază motive obiective”, a spus Ludovic Orban în timpul unei vizite pe care o face în judeţul Olt.

Preşedintele PNL a mai declarat că are mai multe semne de întrebare în legătură cu remanierea anunţată de Florin Cîţu.

„Aş vrea să sper că nu este nici o legătură între revocare şi rectificarea bugetară. Aş vrea să cred, deşi îmi este foarte greu, că nu a fost revocat deoarece nu a apărut în poză şi a fost demis. Aş vrea să cred că nu este aşa (n.r. că nu a fost vorba despre o pedeapsă) deşi îmi este foarte greu”, a precizat preşedintele PNL.

Premierul Florin Cîţu a anunţat joi că a cerut în coaliţie demisia ministrului Finanţelor.

„Acesta ne-a informat că nu doreşte să-şi dea demisia şi preferă să fie revocat. Astăzi, după încă o discuţie cu membrii coaliţiei, am transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a domnului Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor”.

Premierul a spus că a transmis la Palatul Cotroceni şi propunerea ca el să ocupe interimar această funcţie.

„În ceea ce priveşte motivele, am făcut o evaluare la şase luni de zile, sunt mai multe lucruri, dar pe scurt cele mai întârziate proiecte sunt la Ministerul Finanţelor”, a spus premierul, care a adăugat că este vorba de proiecte importante pentru atragerea fondurilor europene şi eliminarea evaziunii fiscale.

Florin Cîţu a spus că în acest moment nu are nicio propunere pentru noul ministru al Finanţelor. Acesta a precizat că este posibil ca membrii corpului de control să meargă la Ministerul Finanţelor.