Compania Intercereal a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 115 mil. lei, în creştere cu 9,5% faţă de anul trecut

Autor: Florentina Niţu 10.07.2021

 Compania Intercereal a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 115 mil. lei, în creştere cu 9,5% faţă de anul trecut.

Antreprenorul român Augustin Oancea, care controlează Tinmar Energy, cu activitate principală în comerţul cu energie, gaze şi produse petroliere, investeşte în acest an 40 de milioane de lei în dez­voltarea companiei Interce­real, pe care a preluat-o anul trecut. Businessul deţinut anterior de Ioan Niculae, este unul dintre cei mai mari producători de cereale din ţară, cultivând o suprafaţă de peste 20.000 de hectare în Ialomiţa.

„Cele mai mai mai importante trei proiecte de in­ves­tiţii pe care le avem sunt înnoirea şi actualizarea bazei de utilaje agricole (15 mil. lei); extinderea sistemului de irigaţii (12 mil. lei); mărirea capacităţiilor de depozitare (12 mil. lei)“, au spus reprezentanţii Intercereal. Aceştia au răspuns la întrebările ZF trimise cu ocazia întocmirii unei noi ediţii a catalogului anual Cei mai mari jucători din economie.

În prezent, oficialii com­­pa­niei spun că este pro­vocator să retehnologizeze compania, cât şi să imple­men­teze proiecte de digita­lizare a activităţii. De ase­menea, susţin că tot o pro­vocare reprezintă şi îmbu­nă­tăţirea lucrărilor agricole şi a tehnologiilor utilizate, pentru a creşte competitivitatea, cât şi gestionarea capitalului uman şi a capitalului de lucru.