Ohad Cohen, Ministerul Economiei din Israel: Vrem să creştem comerţul dintre România şi Israel la 1 miliard de dolari în următorii 5 ani

Autor: Răzvan Botea 09.07.2021

♦ România are schimburi comerciale cu Israel de circa 650 mil. dolari, dintre care 75% sunt exporturi româneşti.

Ohad Cohen, directorul departamentului de comerţ exterior din cadrul executivului israelian, a spus, în cadrul unui interviu acordat ZF, că intenţia guvernului de la Tel Aviv este de a creşte relaţiile comerciale dintre România şi Israel de la 650 mil. dolari, cât sunt acum, la 1 mld. de dolari în următorii 5 ani.

„Comerţul dintre România şi Israel este între 600-650 mil. de dolari, în funcţie de sursa statisticii. Apro­xi­mativ 75% dintre ele sunt exporturi româneşti către Israel, iar restul sunt exporturi israeliene, aşadar balanţa comercială este înclinată către România. Noi vrem să creştem valoarea relaţiilor bilaterale la 1 mld. de dolari în următorii 5 ani“, a spus Ohad Cohen în cadrul interviului.

Ohad Cohen este în prezent şeful direcţiei de comerţ exterior din cadrul Ministerului Economiei din Israel. Eco­nomist de profesie şi absolvent al Universităţii Haifa din Israel, el lucrează în diplomaţia israeliană din 1997. Cohen a venit luna aceasta în România cu ocazia vizitei oficiale a preşedintelui israelian Reuven Rivlin. Din delegaţia preşedintelui au făcut parte 30 de companii israeliene.