​Cum arată vaccinarea în România? Doar 73 de localităţi din 3.000 au peste 30% din populaţie vaccinată cu cel puţin o doză. Peste jumătate dintre acestea sunt comune

Autor: Georgiana Mihalache 09.07.2021

Doar 73 de oraşe şi localităţi din România au peste 30% populaţie vaccinată cu cel puţin o doză, adică circa 2% din totalul localităţilor din ţară, reiese din datele transmise astăzi de Comitetul Naţional de Vaccinare.

Cel mai mare procent de vaccinare s-a înregistrat în judeţul Timiş, în localitatea Dumbrăviţa, cu peste 47%. Dumbrăviţa numără 16.000 de locuitori, din datele de pe site-ul Consiliului Judeţean Timiş, aflându-se la 6 km de oraşul Timişoara.

În ceea ce priveşte primul oraş din topul celor mai mari procente de persoane vaccinate, oraşul Borsec din Harghita are 43,8% din populaţie imunizată, urmat de Cluj-Napoca (43%). Bucureştiul are puţin peste 31% populaţie vaccinată.

La polul opus, cea mai mică rată de vaccinare s-a înregistrat în localitatea Bărbuleşti din judeţul Ialomiţa, cu 0,21% populaţie vaccinată. La 7.600 de locuitori, potrivit datelor de la Statistică, doar 15 persoane din Bărbuleşti s-au vaccinat, potrivit calculelor ZF.

Ritmul de vaccinare a scăzut semnificativ în ultimele luni, în ciuda campaniei de vaccinare, a maratoanelor organizate în mai multe oraşe şi a disponibilităţii vaccinurilor, atât în centrele deschise, cât şi la medicul de familie.

Vezi aici datele privind situaţia vaccinării pe localităţi. 

Vezi aici datele privind situaţia vaccinării pe judeţe.