Un medic german avertizează: persoanele nevaccinate nu ar trebui lăsate să călătorească

Ziarul Financiar 11.07.2021

Persoanele care nu s-au vaccinat anti-COVID-19 nu ar trebui lăsate să călătorească sau să participe la activităţi cu public, pentru că reprezintă un pericol pentru cei din jur, a declarat sâmbătă Peter Heinz, un important medic german.

Peter Heinz este şeful unei asociaţii a medicilor din landul german Renania-Palatinat. El susţine că persoanele care nu s-au vaccinat ar trebui să poarte mască de protecţie şi să nu aibă voie să călătorească sau să participe la evenimente publice.

„Cei nevaccinaţi nu ar trebui să-şi scoată masca. Nu ar trebui lăsaţi la cumpărături, pe stadion, la piscină sau în supermarket fără mască. Persoanele nevaccinate nu ar mai trebui lăsate să călătorească", a declarat Peter Heinz pentru Rhein Zeitung.

De asemenea, ministrul Sănătăţii din Renania-Palatinat, Clemens Hoch, a crescut recent presiunea asupra scepticilor în ceea ce priveşte vaccinarea. El a afirmat că, de exemplu, persoanele nevaccinate nu vor mai putea merge la cluburi din cauza lipsei opţiunii de prezentare a unui test negativ.

Medicul german Peter Heinz susţine că testele PCR negative nu sunt relevante, iar persoanele nevaccinate reprezintă un pericol în cazul în care vor fi lăsate să călătorească.