ZF Live. Lupta pentru mediu. Hajdu Zoltán, director al Focus Eco Center: Pentru oraşele României, conceptul german urban tiny forests (păduri minuscule urbane) ar face minuni. „Planeta o va duce bine şi fără om, dar dacă noi schimbăm foarte mult actualele sisteme ecologice, atunci chiar noi vom avea mari dificultăţi de a supravieţui“

Autor: Iulia Apostoiu 17.07.2021

Trăim aici, în România, cu iluzia că apa curată este gratis, că aerul este gratis, iar noi nu trebuie mai facem nimic, că totul ni se cuvine. Nimic mai fals, spune Hajdu Zoltán, director al Focus Eco Center.

„Noi beneficiem de serviciile ecosistemelor, drept urmare noi credem că apa curată este gratis, că aerul este gratis; iar noi nu trebuie să facem nimic. Din păcate, odată cu extinderea activităţii umane noi am devenit un factor determinant în mo­delarea ecosistemelor şi, de aceea, trebuie să intervenim şi să asigurăm aceste servicii ecologice - serviciile ecosistemelor“, a declarat Hajdu Zoltán în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Focus Eco Center este o organizaţie negu­ver­namentală de protecţie a mediului din Târgu-Mureş. Membrii Focus Eco Center organizează, de peste 25 de ani, acţiuni pentru un mediu curat.