Dragoş Zainea, BNY Holding: Cererea pentru irigaţii a crescut accelerat în ultimii ani din cauza secetei. Avem nevoie de multe investiţii în irigaţii ca să echilibrăm balanţa comercială şi să mâncăm hrană made in Ro

Autor: Florentina Niţu 12.07.2021

Seceta din anul agricol 2020 - un an de cumpănă pentru fermierii români -, dar şi din anii anteriori a condus la creşterea cererii de sisteme de irigaţii, susţine Dragoş Zainea, director general al BNY Holding. Compania sa este distribuitorul exclusiv în România al americanilor de la Reinke Manufacturing, unul dintre cei mai mari producători globali în sisteme şi tehnologii de irigaţii. Totuşi, România este încă la început în ceea ce priveşte investiţiile în sisteme de irigaţii, fermierii bazându-se, mai degrabă, pe infrastructura naţională de irigaţii.

Agricultura românească a fost afectată puternic de secete şi în anii 2012, 2015 şi 2019.

„La început, acum zece ani, fermierii români nu dispuneau de sursa de apă, apoi, investiţiile făcute de către stat în infrastructura de irigaţii, dar şi seceta din ultimii ani au condus la creşterea cererii pentru sistemele de irigaţii cu valori cuprinse între 20 şi 40%. Dar încă suntem la început cu investiţiile în sisteme de irigaţii şi avem nevoie de cât mai multe investiţii în irigaţii, ceea ce, cred, că ne va ajuta să echilibrăm balanţa comercială şi vom mânca mâncare produsă în România“, a afirmat a spus Dragoş Zainea, director general al BNY Holding, în cadrul unei conferinţe de presă.