Longin Mircea Drăghicescu din Olt preia pachetul majoritar al Cerealcom Teleorman şi va controla una dintre fabricile de ulei deţinute de Ioan Niculae

Autor: Florentina Niţu 12.07.2021

Baronul agriculturii din judeţul Olt, Longin Mircea Drăghicescu, care cultivă una dintre cele mai mari suprafeţe cu cereale, a preluat peste 60% din Cerealcom Teleorman, companie care deţine o fabrică de ulei la Roşiorii de Vede, deţinută anterior de Ioan Niculae, potrivit unui raport publicat în luna iunie pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.  „Cerealcom SA informează investitorii că a fost notificată în privinţa achiziţionării de acţiuni de către societatea Longin SRL”, se arată în raport. Astfel, Longin Mircea Drăghicescu, administrator unic al Longin SRL, deţine 61,9% din acţiunile comune. Într-un alt raport din luna aprilie, Longin deţinea 55% din acţiuni, ceea ce însemna un număr de 258.406.975 de acţiuni.

Reprezentanţii companiei Longin au spus că vor oferi mai multe detalii privind tranzacţia în luna septembrie. Conform surselor ZF, ei foloseau fabrica de ulei dinainte şi în acest an au hotărât să cumpere pachetul majoritar, de la Ioan Niculae, fostul finanţator al clubului Astra Giurgiu. Practic, acum, imperiul milionarului Niculae se împarte bucată cu bucată, din cauza datoriilor. Anul trecut, Augustin Oancea, şeful Tinmar Energy, a preluat producătorul de cereale Intercereal, parte al grupului InterAgro, care administra în anii de glorie 50.000 hectare de teren agricol.