Constructorul austriac PORR: Industria construcţiilor a fost un pilon important pentru dezvoltarea economică. Sunt aşteptate oportunităţi în infrastructură

Autori: Alina-Elena Vasiliu , Ramona Cornea 17.07.2021

♦ Ana-Maria Cojocaru, CFO la PORR Construct: „Sectorul privat a amorţit puţin în pandemie şi, momentan, încă nu s-a dezmorţit, motiv pentru care orientarea noastră este îndreptată către zona publică.“

Constructorul austriac PORR, unul dintre cei mari prezenţi pe piaţa locală, şi-a intensificat acti­vitatea din România pe par­cursul anului 2020, ceea ce a dus la o creştere importantă a numărului de angajaţi.

„În 2020, PORR a angajat în medie 20.193 de oameni, ceea ce reprezintă o creş­tere de 1,8% comparativ cu anul precedent, ge­nerată în principal de creşterea de 3,1% din Austria. În România, a fost o creştere sem­nificativă a numărului de angajaţi, ca urmare a creşterii activităţii (output – engl.), în vreme ce în Norvegia şi Slovacia a fost o re­ducere a numărului de angajaţi“, se arată în raportul financiar al grupului, aferent anului 2020.

Indicatorul „production output“ aco­peră serviciile de design şi construcţii, gestio­narea deşeurilor, vânzarea de materii prime şi serviciile de administrare, adică serviciile sem­nificative oferite de PORR.