Mircea Ciocan, preşedinte, Romapis: „Apicultorul român primeşte un preţ mizerabil de la procesator, faţă de cât primeşte un alt producător din UE“. România se situează pe ultimul loc în clasamentul UE în ceea ce priveşte preţul mierii poliflore predate procesatorilor
Autor:
Florentina Niţu
13.07.2021
Un apicultor român primeşte pe un kilogram de miere 1,82 de euro, la jumătate faţă de media Uniunii Europene, din cauză că preţul este influenţat de produsele contrafăcute venite din afara spaţiului comunitar, a afirmat Mircea Ciocan, preşedinte al Romapis, federaţia asociaţiilor apicole din România.
„Apicultorul român primeşte un preţ mizerabil de la procesator, faţă de cât primeşte un alt producător din UE. Astfel, mierea românească, deşi este de calitate, este plătită producătorilor la preţuri influenţate de contrafacerile venite din afara UE, făcând deservicii atât apicultorilor, cât şi consumatorului român“, a spus Mircea Ciocan, în cadrul unui webinar despre miere, despre starea apiculturii româneşti din 2021.