Acţionarul majoritar al producătorului de cabluri Romcab iniţiază o ofertă publică de preluare obligatorie. Pachetul vizat, 9,9 mil. lei

Autor: Tibi Oprea 14.07.2021

Romcab Târgu-Mureş (simbol bursier MCAB), producător de cabluri cu fibră optică, a anunţat miercuri la Bursa de Valori Bucureşti că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat oferta publică de preluare obligatorie a companiei iniţiată de acţionarul majoritar Sadalbari, la un preţ de 3,4116 lei pe unitate, în scădere cu 22% faţă de preţul din piaţă de la momentul anunţului, arată calculele ZF.

Astfel, oferta presupune răscumpărarea a 2,9 milioane de acţiuni MCAB, cu valoare nominală de 2,5 lei, reprezentând 30,97% din capitalul social al companiei, în perioada 22 iulie – 4 august 2021. Intermediarul ofertei este societatea de intermediere Goldring.

La preţul curent de tranzacţionare, valoarea pachetului pe care acţionarul majoritar vrea să-l preia se ridică la 12,7 milioane de lei.

Miercuri, la ora 12.28, acţiunile MCAB au fost suspendate de la tranzacţionare de către operatorul bursier ca urmare a solicitării ASF, tranzacţionarea fiind reluată la ora 16.03.

Sadalbari SRL deţine 69% din Romcab şi este o societate în stare de insolvenţă controlată în proporţie de 91,81% de Motoplus Paneuro SRL, în timp ce un offshore din Cipru, Amberyce Limited, deţine 6,36% din acţiuni, iar Zoltan Prosszer are o participaţie de 1,81%, potrivit datelor de pe platforma Confidas.ro

Anterior, în luna martie, compania a anunţat că ASF a cerut acţionarului majoritar să facă o ofertă publică de preluare obligatorie în cel mult două luni de la reluarea tranzacţionării cu acţiuni MCAB. Pe 4 martie, acţiunile companiei reveneau la tranzacţionare în urma confirmării planului de reorganizare.

Romcab se află în insolvenţă şi este reprezentată în mod legal prin administratorul special Zoltan Prosszer, iar RTZ & Partners SPRL este administratorul judiciar.

Compania are 41,7 mil. lei capitalizare, în contextul în care de la începutul anului acţiunile MCAB s-au apreciat cu 133%, pe fondul unor tranzacţii de 13,4 mil. lei, arată datele BVB.