Banca Transilvania urcă la maximul istoric de 16,2 mld. lei şi duce indicele principal BET la un nivel record şi peste pragul psihologic de 12.000 de puncte

Ziarul Financiar 15.07.2021

♦ În cadrul emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi, 14 iulie 2021, cei doi ziarişti ai paginii de burse şi fonduri mutuale – Tibi Oprea şi Liviu Popescu, au discutat şi despre companiile carese pregătesc să vină la Bursă în perioada următoare ♦ TLV, peste rezistenţa de 2,8 lei.

În lipsa unor informaţii negative şi în contextul în care investitorii antici­pează rezultate financiare pozitive pentru T2/2021, indicele principal BET a spart pe 13 iulie 2021 pragul psi­hologic de 12.000 de puncte, fiind pentru prima oară în istoria Bursei locale când indicele celor mai tran­zacţionate acţiuni închide peste acest nivel. Iar tendinţa pozitivă a fost pre­zentă şi ieri la Bursa de la Bucureşti, însă spre deosebire de marţi, în piaţă au apărut şi investitorii mari.

Astfel, ieri după-amiază la Bursa de la Bucureşti erau încheiate deja două tranzacţii speciale în valoare totală de 23 mil. lei cu BRD şi Petrom, echivalentul a aproape jumătate din valoarea totală de tranzacţionare.