Peste 520 de pacienţi români s-au tratat în primele şase luni din 2021 în spitalul Wiener Privatklinik, unul dintre cele mai mari spitale private din Viena, cu 60% mai mulţi decât în perioada similară din 2020

Autor: Roxana Rosu 16.07.2021

Peste 520 de pacienţi români s-au tratat în primele şase luni din 2021 în spitalul Wiener Privatklinik, unul dintre cele mai mari spitale private din Viena, cu 60% mai mulţi decât în perioada similară din 2020.

Anual, Wiener Privatklinik primeşte aproximativ 4.000 de pacienţi internaţionali, jumătate dintre cereri fiind pe zona de oncologie. Dintre aceştia, circa 40% sunt pacienţi români, fiind urmaţi de cei ruşi şi ucrainieni.

Printre cele mai solicitate servicii medicale de către români au fost cele de diagnostic şi tratament oncologic, intervenţiile de chirurgie cardiovasculară, chirurgia toracală, chirurgia sarcoamelor şi intervenţiile de chirurgie ortopedică, precum şi cel de second opionion.

„Deşi pandemia de coronavirus a afectat în principal sistemul medical şi mulţi pacienţi au fost nevoiţi în 2020 să amâne tratamentele medicale necesare, anul 2021 a venit cu o îmbunătăţire pe această zonă. Ne bucurăm să vedem că oamenii pun sănătatea pe primul loc şi acordă prioritate rezolvării problemelor medicale”, a declarat Ema Hafner, Directorul Departamentului de Marketing şi Pacienţi Internaţionali al Wiener Privatklinik.