Electrica Furnizare instalează 796 de panouri fotovoltaice pentru compania Uztel Ploieşti, centrala urmând să acopere o parte din consumul de energie electrică al producătorului de utilaje

Autor: Roxana Rosu 16.07.2021

Electrica Furnizare a instalat 796 de panouri fotovoltaice pentru compania Uztel din Ploieşti, centrala fotovoltaică urmând să acopere o parte din consumul de energie electrică al producătorului de utilaje pentru extracţie şi construcţii.

Centrala are o putere instalată de 306,4 kWp şi va ajuta la reducerea emisiilor de CO2 cu peste 132 tone pe an. Producţia medie anuală a sistemului fotovoltaic este estimată la 421,3 MWh.

 “Utilizarea sistemului va avea ca efect reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu peste 132 tone pe an şi o economie operaţională semnificativă la costurile cu energia electrică. Electrica Furnizare are în desfăşurare mai multe proiecte similare şi oferă soluţii pentru orice companie care şi-a stabilit o strategie privind sustenabilitatea şi producerea de energie verde”, a declarat Cristian Radu, directorul Diviziei Marketing Electrica Furnizare.

Anul trecut, compania a intrat pe piaţa de producţie de energie electrică din surse regenerabile, prin achiziţionarea Parcului Fotovoltaic Stăneşti, din judeţul Giurgiu, cu o capacitate de 7,5 MWp.

Uztel a încheiat 2002 cu o cifră de afaceri de 35 milioane lei şi pierderi de 11,6 milioane lei, compania având 412 angajaţi.