Unde au dispărut banii din suprasubscrierile retailului la TTS şi One? Primele listări prin oferte publice de la Bucureşti după o pauză de trei ani, se tranzacţionează la preţuri apropiate de cele din ofertă.

Autor: Tibi Oprea 19.07.2021

Dinamicile vin în contextul în care gradul de suprasubscriere a celor două oferte a fost unul ridicat, iar investitorilor li s-au întors în conturi sume semnificative în urma încheierii acestora.

Acţiunile Transport Trade Services (sim­bol bursier TTS) şi cele ale One United Properties (simbol bursier ONE), primele companii care au derulat oferte publice de vânzare la Bursa de Valori Bucureşti după o pauză de trei ani, respectiv de la listarea Purcari din februarie 2018, se tranzacţionează la valori apropiate de preţul la care au fost vândute investi­torilor în ofertele derulate înainte de listare, având o dinamică relativ liniară de la listare încoace, arată datele agregate de ZF de la Bursa de Valori Bucureşti. Dinamica de după listare vine în contextul în care gradul de suprasubscriere a ofertelor a fost unul semnificativ ridicat, de 14 ori în cazul tranşei de retail la TTS şi de 9 ori în cazul tranşei pentru retail cu alocare pro rata la One, iar mare parte din sumele subscrise de investitori s-au întors în porto­foliile acestora în urma alocării. De ce gradul de suprasubscriere nu s-a transpus în nivelul de interes de după listare?