Optical Investment Group, deţinut de fondul de investiţii Innova, estimează afaceri de peste 135 mil. lei la finalul anului, plus 30%. Compania operează cea mai extinsă reţea de optică medicală din ţară, cu o cotă de piaţă de 10%

Autor: Cristina Bellu 19.07.2021

Optical Investment Group (OIG), deţinut de fondul de investiţii Innova, estimează afaceri de peste 135 mil. lei la finalul anului, în creştere cu 30% faţă de 2020, când cifra de afaceri consolidată a companiilor încorporate în OIG a trecut de 105 mil. lei.

”În 2021, vom continua consolidarea reţelei de retail de optică medicală existente, urmărind o creştere a afacerilor de 30%” , spune Raluca Cîmpianu, CEO al Optical Investment Group.

În iulie 2019, fondul de investiţii polonez a preluat cei mai mari doi jucători de pe piaţa de optică medicală - companiile Optical Network şi Optiplaza, procesul de fuziune prin absorbţie fiind finalizat în luna mai a acestui an.

În urma preluării,  OIG a ajuns să deţină cea mai mare reţea de optică medicală din România, cu o cotă de piaţă de aproximativ 10% şi 102 magazine în 29 de localităţi din ţară: 77 de magazine OPTIblu, 23 magazine Optiplaza şi 2 magazine de nişă pe segmentul premium market, sub numele O51, în Bucureşti.

“Fuziunea transformă Optical Investment Group într-o organizaţie competitivă, flexibilă, bine poziţionată pentru o creştere accelerată şi solidă din punct de vedere financiar, cu o mare capacitate de a face faţă provocărilor aduse de pandemie şi a celor de pe piaţa de optică medicală din România”, spun reprezentanţii companiei.

Până în luna august 2020, reţeaua Optical Investment Group deţinea 5 lanţuri de magazine – OPTIblu, Klarmann, O51(Optical Network) şi Optiplaza şi Optica Express (Optiplaza). La sfârşitul lunii septembrie 2020, s-a finalizat procesul de rebranding al magazinelor în urma căruia au rămas 3 lanţuri de magazine: Optiblu, Optiplaza şi O51.

În acest moment, Optical Investment Group are 700 de angajaţi şi peste 150.000 de clienţi fideli activi.