Grup Feroviar Român a recrutat-o Mihaela Crăciun, fostul director de resurse umane al combinatului Liberty Galaţi, pentru a conduce departamentul de HR al companiei

Autor: Cristina Bellu 19.07.2021

Mihaela Crăciun, fostul director de resurse umane al combinatului siderurgic Liberty Galaţi, a preluat de la 1 iulie funcţia de director de resurse umane al Grup Feroviar Român, cea mai importantă companie a grupului Grampet şi cel mai mare operator privat feroviar din România.

Cu o experienţă de peste 20 de ani în organizaţii de top din industriile siderurgică, petrol şi gaze, ciment, tehnologia informaţiei şi producţie alimentară, Mihaela Crăciun a gestionat de-a lungul timpului echipe multiculturale şi proiecte complexe de transformare organizaţională şi schimbare culturală în cadrul companiilor în care a activat, printre care Liberty Galaţi, ArcelorMittal, Rompetrol şi Carpatcemet.

Din poziţia de director de resurse umane în cadrul Liberty Galaţi şi ArcelorMittal, a definit şi implementat strategia de resurse umane pentru mii de angajaţi din România şi Macedonia de Nord, Turcia, Grecia,  a construit şi consolidat funcţia de resurse umane la nivel de grup şi a gestionat anual bugete importante, de zeci sau sute de milioane de euro.

„Îmi propun să aduc prin experienţa mea o perspectivă proaspătă în cadrul echipei de management, care să amplifice proiectele existente şi să identifice noi oportunităţi şi strategii”, spune Mihaela Crăciun.

Din rolul său, Mihaela Crăciun va coordona activitatea de resurse umane a GFR, inclusiv recrutare şi dezvoltarea talentelor, formarea personalului, planificarea carierei şi managementul performanţei.

Mihaela Crăciun a absolvit Academia de Studii Economice Bucureşti şi are un EMBA prin programul dezvoltat de ASEBUSS în colaborare cu Kennesaw State University - USA.

Industria de transport feroviar se confruntă cu una dintre cele mai acute crize de forţă de muncă din istorie, pe măsură ce tot mai puţini tineri se arată interesaţi de o carieră în domeniu, iar presiunea inovării şi digitalizării impune un nou profil de angajat.

În ultimii ani, Grup Feroviar Român a accelerat programele de formare şi dezvoltare derulate la nivel intern, dar şi prin colaborări cu parteneri din mediul profesional şi academic.

„Indiferent de industrie, cred că ne aflăm cu toţii într-un moment cheie pentru piaţa muncii, în care se impune regândirea şi optimizarea strategiei de resurse umane, în linie cu noua paradigmă economică post-pandemie. Provocarea este, astfel, cu atât mai mare pentru profesioniştii din funcţiile de HR, pentru că modul în care vor înţelege noua realitate va influenţa în mod direct viitorul companiilor şi, implicit, al industriilor de profil în context global”, spune Preşedintele Grupului GRAMPET, Gruia Stoica.