Cum se explică abandonul viitorilor IT-işti: Jobul şi presiunea părinţilor sunt principalele cauze VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu 24.07.2021

Facultăţiile de IT se confruntă şi ele cu fenomenul abandonului şcolar, care determină apariţia unui număr redus de viitori IT-işti. Princpialele cauze ale aceste probleme sunt presiunea părinţilor care îndrumă studentul către  facultatea greşită, dar şi faptul că tinerii se angajează de pe băncile facultăţi şi nu pot urma cursurile ca la carte.

„Aceasta este una dintre dintre ele. Mai există şi un abandon ca să spun aşa natural care provine din faptul că unii dintre studenţi nu vin în locul care trebuie adică mai mai sunt şi studenţi care de exemplu vin la informatică pentru că aşa le au spus părinţii şi nu e ceea ce li se potriveşte şi constată pe parcurs acest fapt„ a declarat Radu Gramatovici în cadrul emisiunii ZF Live.

Cu toate acestea, fenomenul nu a căpătat amploare datorită unor programe destinate combaterii abandonului. Programele au fost implementate cu success, fapt vizibil în rata de promovabilitate ridicată, comparată cu anii trecuţi.

„Noi încercăm să îmbunătăţim lucrurile în zona aceasta de abandon din cauza derulării în paralel a programului de studii şi a unui loc de muncă în industrie care se manifestă în continuare, dar cred că suntem suntem pe drumul cel bun în sensul spus mai înainte ca totuşi rata de absolvire a crescut faţă de anii anteriori” a mai spus prorectorul la ZF Live.