Iliuţă Jitaru, manager în Patria Bank: Nivelul de încredere a crescut, la fel şi predictabilitatea, generând un apetit ridicat de extindere şi consolidare a afacerilor

Autor: Cristina Bellu 20.07.2021

Afacerile mici şi foarte mici, considerate motorul economiei locale, au accesat în perioada ianua rie 2020 - mai 2021 finanţări de 167 de mi lioane de lei de la Patria Bank, prin creditul EaSI (Programul pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Inovare Socială - n.red.), mai bine de jumătate din volumele de creditare fiind acordate în primele 5 luni ale acestui an, notează o analiză a instituţiei financiare.

„Semnele bune ale începutului de an, pe fondul intrării într-o nouă normalitate, continuă şi se resimt în energia micilor antreprenori şi a afacerilor pe care aceştia le gestionează. Nivelul de încredere a crescut, la fel şi predictabilitatea, generând un apetit ridicat de extindere şi consolidare a afacerilor. Şi în Patria Bank simţim această energie, microfinanţarea prin programul EaSI înregistrând o creştere foarte bună: doar în primele 5 luni ale anului peste 84 de milioane de lei au mers la micile afaceri, agricole şi non - agricole“, spune Iliuţă Jitaru, manager microfinanţare în Patria Bank.