Protecţia datelor în era muncii hibrid. Lecţiile primului an de pandemie. Ioan Constantin, cyber security expert, Orange România: Adaptarea la un nou mod de lucru, de viaţă, a dus la accelerarea digitalizării. Cu cât folosim mai mult software - soluţii de videoconferinţă, lucru colaborativ - cu atât vulnerabilităţile cresc şi impactul devine mai devastator

Autori: Alexandra Cepăreanu , Roxana Rosu 20.07.2021

Aproximativ 32% dintre atacuri sunt de tip phishing, iar 28% ransomware În 2020, cele mai atacate sectoare au fost transporturile, serviciile de curierat şi retailul „Aceste atacuri au fost îndreptate spre utilizatori remote, inclusiv spre cei care foloseau reţele VPN.“

Creşterea numărului de atacuri cibernetice, care a accelerat anul trecut pe fondul crizei sanitare şi al mutării activităţilor în mediul online, îşi va menţine ritmul şi pe parcursul anului 2021, în special în zona de atacuri de tip phishing, care anul trecut au reprezentat aproximativ 32% din totalul numărului de atacuri înregistrate.

„Pentru 2021, ne aşteptăm să vedem în continuare atacuri îndreptate spre reţelele VPN, să avem o creştere a atacurilor de tip phising şi să vedem prime reţele botnet care rulează peste echipamente 5G“, a spus Ioan Constantin, cyber security expert al Orange România, prezent în cadrul videoconferinţei Cybersecurity Trends 2021. Protecţia datelor în era muncii hibrid. Lecţiile primului an de pandemie.