Hotelurile-emblemă ale Capitalei „au profitat“ de pandemie pentru a trece prin procese de renovare. Investiţii de peste 50 mil. euro sunt în joc

Autor: Alina-Elena Vasiliu 20.07.2021

♦ În top zece hoteluri din Capitală după capacitatea de cazare sunt unităţi cu istorie, cu ani de experienţă în spate – precum Intercontinental sau Athénée Palace Hilton, dar şi câteva construcţii noi, care încă îşi fac loc pe piaţa locală ♦ Unele dintre proiectele vechi au profitat de pandemie pentru a trece prin procese de renovare, în condiţiile în care numărul de turişti a scăzut drastic.

Piaţa hotelieră, cel mai afectat sector de efectele pandemiei, îşi aşteaptă revenirea până în anul 2024, dar o parte dintre hotelurile de top din Capitală au folosit momentul pentru a demara sau pentru a finaliza procese de renovare. Pe baza informaţiilor anunţate în ultimele luni, peste 50 mil. euro au fost sau urmează să fie puse la bătaie pentru a da o nouă faţă unora dintre hotelurile cu tradiţie din Bucureşti.

„Serviciile noastre vor fi necesare, pentru că oamenii vor avea nevoie să călătorească. În acest moment, facem investiţii în hotelurile pe care le deţinem“, a spus recent Simona Constantinescu, general manager al Ana Hotels, unul dintre cei mai mari jucători din industria locală a ospitalităţii.