Revin la modă căsuţele în turism: cine sunt investitorii care pariază pe mici unităţi de cazare în mijlocul naturii

Autor: Miruna Diaconu 21.07.2021

Casa Timiş, deţinută de familia Timiş, îşi extinde capacitatea de cazare printr-un proiect de construire a unor căsuţe Producătorul de vinuri Gramma Wines investeşte anul acesta peste un milion de euro pentru construirea a opt căsuţe de închiriat în mijlocul viei.

Complexurile de căsuţe au revenit în atenţia investitorilor, mai multe astfel de proiecte au apărut în ultimul an, iar marii antreprenori precum proprietarii Casei Timiş, a producătorului de vin Gramma Wines sau a parcului de aventură Edenland au în plan investiţii în complexuri de căsuţe.

Gloria campingurilor şi a complexurilor de căsuţe a apus în ultimii ani, însă odată cu pandemia, când turiştii au fost nevoiţi să păstreze distanţa fizică faţă de alte persoane, necesitatea unor astfel de unităţi de cazare a fost cu atât mai mare. Deşi conceptul de căsuţe nu este unul nou, antreprenorii care au început să investească în astfel de capacităţi de cazare au dat o formă mai modernă acestora. Multe complexuri de căsuţe fie au apărut anul trecut, fie au început să fie construite.