Pandemia a lovit puternic în sănătatea mentală a angajaţilor. Potrivit specialiştilor de-a lungul crizei medicale a crescut foarte mult nivelul de anxietate al angajaţilor

Autor: Ramona Cornea 21.07.2021

Pandemia de COVID-19 a venit cu niveluri crescute de anxietate, stres şi epuizare la locul de muncă pentru angajaţi, iar companiile au început să investească în programe care să asigure starea de bine a oamenilor lor astfel încât să continue să fie productivi. 

„A fost o perioadă cu multă nesiguranţă, cu multă impredictibilitate, iar un lucru foarte important de care

ne-am dat seama cu toţii a fost nevoia de a ne simţi în siguranţă. Am putut observa ce trecere diferită a fost la început de pandemie când marea majoritate a angajaţilor se simţeau destul de anxioşi în a lucra de acasă, nu ştiau ce ur­mează să se în­tâmple, dacă îşi vor păstra sau nu joburile, însă acum a devenit normalitate. Ni s-au schimbat fac­torii de stres şi ne adaptăm la o nouă nor­malitate. (...) A crescut foarte mult nivelul  de anxietate al angajaţilor. Anga­jatorii au investit mult şi vor investi în con­tinuare în zona de sănătate mentală a angajaţilor“, a spus Alice Donea, psiho­terapeut la clinica Oana Nicolau, în cadrul evenimentului BCR Expert Hub.