Cum arăta portofoliul City Insurance, liderul pieţei asigurărilor, în 2020: Cele mai mari expuneri ale City Insurance sunt pe RCA, de peste 80%, pe asigurările de garanţii şi Casco

Autor: Mircea Nica 21.07.2021

♦ City Insurance, liderul pieţei asigurărilor, are un portofoliu orientat preponderent către asigurările RCA, de garanţii şi Casco, cele trei tipuri de asigurări depăşind 94% din întregul portofoliu al asigurătorului ♦ Alte 9 tipuri de asigurări abia ajung, cumulat, la peste 5% din volumul total al subscrierilor companiei.

City Insurance, companie de asigu­rări care conduce clasamentul celor mai mari jucători de pe piaţa locală, avea la fi­nalul anului 2020 în portofoliu o pondere a asi­gurărilor RCA de peste 80%, potrivit da­telor prezentate în raportul anual al companiei.

Analizând portofoliul City Insurance, se ob­servă că doar în România subscrierile pe zo­na asigurărilor RCA au ajuns la peste 1,7 mld. lei, reprezentând circa 75,7% din valoa­rea totală a primelor brute subscrise la finalul anului trecut.

În plus, datele raportului City Insurance de la finalul anului 2020 arată că societatea are subscrieri de 1,49% în Italia, în libera prestare de servicii, şi 5,89% în Grecia. Procentul de 5,89% de prime subscrise de City în Grecia este reprezentat de zona asigurărilor RCA.