NN Romanian Equity sparge pragul de 1 mld. lei active. Milan Pruşan, CEO administrator: Este un semnal clar că piaţa de acţiuni este din ce în ce mai urmărită de investitorii persoane fizice

Autor: Tibi Oprea 21.07.2021

NN Romanian Equity, administrat de NN Investment Partners, devine primul fond mutual cu expunere principală pe piaţa de capital locală care atinge pragul de 1 miliard de lei active în administrare, potrivit unui anunţ al societăţii de administrare de investiţii.

Spre comparaţie, la începutul acestui an fondul avea active nete sub administrare de 811 mil. lei, ceea ce înseamnă că în această perioadă acestea au urcat cu 189 mil. lei sau 23,3%, potrivit calculelor realizate de ZF.

„Este un semnal clar că piaţa de acţiuni locală e din ce în ce mai urmărită de investitorii persoane fizice care caută alternative mai profitabile pentru deţinerile lor, iar varianta fondurilor mutuale de acţiuni a fost opţiunea principală aleasă de către clienţii noştri în ultimele trimestre“, spune Milan Pruşan, CEO al NN Investment Partners.