Bitcoin recuperează din pierderi şi revine peste pragul de 30.000 de dolari, în creştere cu peste 6%. Analiştii încep să vorbească despre „depăşirea unui test” important în interiorul pieţei

Autor: Eduard Ivanovici 21.07.2021

Bitcoinul a recuperat o parte din pierderi şi a ajuns miercuri la peste 31.400 de dolari, în creştere cu 6,4% în ultimele 24 de ore, după ce scăzuse ieri sub pragul psihologic de 30.000 de dolari.

Marţi, cea mai valoroasă criptomonedă din lume, a închis ziua sub nivelul de 30.000 de dolari pentru prima dată din luna ianuarie, scrie Yahoo Finance. În consecinţă, piaţa crypto a pierdut circa 100 de miliarde de dolari în doar câteva ore.

„Toată lumea a observat cu religiozitate pragul de suport, iar fricile din interiorul pieţei spuneau că, dacă Bitcoinul scade sub 30.000 de dolari, preţul va continua să înregistreze în mod violent pierderi. Însă în realitate, situaţia a fost diferită, preţul Bitcoinului a fost stabil şi nu am văzut vreun val de vânzări alimentate de panică”, spune Naeem Aslam, chief market analist la furnizorul de date AvaTrade.

Valoarea pieţei criptomonedelor a crescut cu 4% în ultimele 24 de ore, conform informaţiilor agregate de CoinMarketCap.

„Este suficient să spunem că situaţia putea fi mult mai gravă. Faptul că moneda a coborât sub un asemenea nivel psihologic după săptămâni întregi de testare şi nu a continuat trendul descendent surprinde un semnal foarte agresiv în interiorul pieţei”, susţine Matii Greenspan, fondator şi CEO al furnizorului de servicii financiare Quantum Economics.

În ciuda recuperării de miercuri, 21 iulie, Bitcoinul rămâne extrem de departe de maximul atins în aprilie – peste 64.000 de dolari. De la începutul lunii mai, criptomoneda s-a tranzacţionat constant între 30.000 şi 35.000 de dolari, Bitcoinul pregătindu-se să termine a patra lună consecutivă de pierderi.

Cocreatorul Dogecoin explică de ce nu se va întoarce în piaţa crypto: „Este controlată de un puternic cartel al bogaţilor”

Declinul a coincis cu o serie globală de măsuri de reglementare, de la represaliile lansate asupra minerilor de Bitcoin din China la interzicerea exchange-ului Binance în Marea Britanie. Marţi, Uniunea Europeană a propus un set de reguli care ar le-ar cere companiilor cu expunere pe Bitcoin sau alte monede să păstreze detalii despre expeditori şi destinatari, într-o încercare de limitare a fraudelor cu active digitale.