Universitatea Babeş-Bolyai a cumpărat cu 40 mil. lei hotelul Opera Plaza din Cluj-Napoca, deţinut de omul de afaceri Călin Buzoianu. Hotelul ar urma să fie viitorul sediu al Facultăţii de Drept

Autor: Cristina Bellu 21.07.2021

Hold Invest, companie controlată de omul de afaceri Călin Buzoianu, a finalizat vânzarea hotelului Opera Plaza din Cluj-Napoca către Universitatea Babeş-Bolyai, într-o tranzacţie evaluată la 40 mil. lei.

„Deşi această tranzacţie înseamnă o despărţire de un proiect de suflet, ea constituie un punct de referinţă în strategia grupului nostru de societăţi, care trece astfel într-o altă etapă de dezvoltare, în acord cu noile paradigme şi vectori de creştere din mediul de business”, spune Călin Buzoianu.

Unitatea hotelieră de cinci stele este construită pe fostul teren al fabricii de dulciuri Feleacul şi a fost deschisă în 2006 în urma unei investiţii de 4,5 milioane de euro realizată de Călin Buzoianu.

În urma tranzacţiei, actuala clădire Opera Plaza va deveni noul sediu al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.

Hold Invest a fost asistată în tranzacţie de societatea de avocatură MAXIM / Asociaţii, coordonată de Andrei Maxim.

“Vânzarea Opera Plaza către Universitatea Babeş-Bolyai s-a întins pe o perioadă de peste şase luni şi a implicat mai multe runde de negocieri, analiza de diligenţă, clarificarea şi interfaţa cu partenerii bancari ai vânzătorului, precum şi cu factorii decizionali instituţionali”, spun reprezentanţii companiei.

Tranzacţia a fost intermediată de RE/MAX, cea mai mare reţea de birouri imobiliare francizate de pe piaţa locală.