Daniel Dines, cofondatorul UiPath, cel mai de succes proiect de IT pornit din România: Avem acum un sfert din angajaţi în Bucureşti, dar ne gândim să creştem şi mai mult aici. Nu banii contează, ci că am acces la cei mai buni doctori, mentori

Autor: Adrian Seceleanu 22.07.2021

Producătorul de roboţi software UiPath, cel mai de succes proiect hi-tech pornit până acum din România, şi-ar putea extinde şi mai mult operaţiunile din Bucureşti, unde deja se află un sfert din angajaţii săi la nivel global.

„În ciuda faptului că are birouri în peste 40 de ţări şi sediul principal în New York, UiPath a păstrat legături strânse cu România. Un sfert din angajaţii săi sunt români, iar Dines spune că se gândeşte să facă din Bucureşti un centru şi mai mare pentru Europa“, conform datelor dintr-un interviu acordat de Dines portalului sifted.eu, un proiect al Financial Times. „România de astăzi este un loc minunat de locuit şi avem un uşor avantaj faţă de marile companii americane care sunt stabilite în Europa. De obicei, ei nu îşi fac cele mai tari proiecte în Europa, dar noi le facem“, a spus Dines în interviu. El nu a oferit detalii suplimentare despre ce presupune această intenţie.