Agroland Busines Systems cumpără o fabrică de nutreţuri din Caransabeş. Investiţie de 1,3 milioane de euro

Autor: Liviu Popescu 22.07.2021

Agroland Busines Systems a anunţat miercuri seară la Bursă că a achiziţionat o fabrică de nutreţuri din Caransabeş de la Lipoplast SRL, investiţie care se ridică la 1,3 mil. euro şi care include pe lângă achiziţia propriu-zisă şi repornirea proceselor de producţie.

Reprezentanţii Agroland vor să obţină certificarea non-GMO (organisme nemodificate genetic) pentru furaje, fabrica din Caransebeş devenind astfel prima unitate din România cu această certificare. Preluarea fabricii face parte din strategia Agroland de a deveni cel mai important producător local de ouă de consum şi carne de pasăre certificate non-GMO.

„În octombrie 2020, Agroland a intrat pe piaţa ouălor de consum prin preluarea platformei Avicola Mihăileşti, producător de ouă de consum şi pui de o zi, care include şase ferme. Fabrica ocupă o suprafaţă de 10.000 mp şi are opt angajaţi, în acest moment. Capacitatea de producţie este, în prezent, de 12.000 tone anual, dar se estimează o creştere graduală a acesteia, cu circa 25% pe an, până în 2024”, potrivit companiei cu 245 mil. lei capitalizare.