Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Horia Braun, CEO Erste AM: Dacă vom vedea o corecţie mai semnificativă, este posibil să existe o reticenţă ceva mai mare ca investitorii să rămână interesaţi de fondurile de acţiuni. Erste Asset Management administrează fonduri de investiţii cu active nete totale de 6,3 miliarde de lei

Autori: Eduard Ivanovici , Tibi Oprea 22.07.2021

Horia Braun, director general al Erste Asset Mana­gement, cel mai mare administrator de fonduri mutuale din România, cu active nete sub gestiune de 6,3 mld. lei la finele lunii iunie 2021, spune că traversăm o perioadă de reconsiderare a perspectivei investiţionale şi nu anticipează un trend foarte pronunţat în continuare.

„Ţinând cont de faptul că este o perioadă de reconsiderare, de reaşezare a lucrurilor, nu cred că este neapărat un trend nou care va urma în piaţă. Este posibil ca diverse sectoare să intre în prim-plan pe termen scurt. Sigur că, la modul conceptual, în timpul lockdownului şi ascen­siunii pandemiei de anul trecut, au fost anumite sectoare favorizate: IT-ul, utilităţile, consumul de bunuri esenţiale. Ulterior, în perioada redeschiderii, a venit rândul să performeze alte sectoare, mai ciclice: sectoarele energetic, financiar, industrial. Acum cred că vor exista perioade variate de ascensiune, nu cred că se va mai forma un trend foarte pronunţat, cel puţin până se va realiza această reconsiderare a perspectivei“, afirmă Horia Braun.