Producătorul francez din construcţii Saint-Gobain: Creştem investiţiile în România faţă de 2020. Cea mai mare investiţie pe care o derulează Saint-Gobain în România este construirea celei de-a doua linii de producţie a plăcilor de gips-carton la Turda

Autor: Alina-Elena Vasiliu 23.07.2021

iaţa construcţiilor din România ră­mâne impredictibilă, chiar dacă se află într-o fază de creştere, iar piaţa ma­teriilor prime este şi ea instabilă, cu va­riaţii în ceea ce priveşte preţurile şi dis­p­onibilitatea, spun reprezentanţii pro­ducătorului de materiale de construcţii Saint-Gobain.

„Piaţa din România are nevoie de pro­gres în ceea ce priveşte eficienţa energetică, produsele şi soluţiile care o îmbunătăţesc. Există specialişti şi soluţii care să permită construcţia de clădiri cu niveluri ridicate de perfor­man­ţă energetică, însă este nevoie de un proces de creştere a conştientizării bene­ficiarului final, a investitorului, dar şi de perfecţionarea celor care pun în practică aceste soluţii moder­ne. În ultima perioadă, am înregistrat o cerere crescută pentru sistemele efi­ciente energetic, semn că piaţa de­vine mai informată şi caută soluţii mai performante“, au spus reprezen­tanţii companiei într-un răspuns în vederea realizării anuarului ZF Cei mai mari jucători din economie – ediţia 2021, care a apărut pe piaţă în luna iunie.