ZF Live. Costel Gîlcă, avocat specializat în dreptul muncii: Narcisiştii şi cei cu nervii foarte tari obţin cele mai mari pachete de exit în cazul concedierilor. „Au fost cazuri în care manageri narcisişti sau cu nervii tari au obţinut 300-400 de mii de euro în instanţă după ce au contestat decizia de concediere.“

Autor: Iulia Apostoiu 31.07.2021

Sfat pentru angajatori: negociaţi cu angajaţii şi acceptaţi mai degrabă o pace strâmbă decât un război drept. Angajaţii care îşi dau în judecată angajatorul sunt prea încărcaţi emoţional şi vin în instanţă ca să îşi caute dreptatea, spune Costel Gîlcă, avocat specializat în dreptul muncii.

„Angajaţii care îşi dau în judecată angajatorul nu sunt liniştiţi, nu vine nimeni la mine să îmi zică «Am stat în Bahamas trei luni de zile, m-am întors şi vreau să îmi dau în judecată angajatorul». Ei sunt supăraţi, foarte încărcaţi emoţional, spun că şi-au pus viaţa şi sănătatea la dispoziţia angajatorului şi sunt nedreptăţiţi prin decizia de con­cediere. Şi îşi dau în judecată angajatorul pen­tru că vor dreptate“, a spus avocatul Costel Gîlcă în ca­drul emisiunii online de business ZF Live.