Revin lockdown-urile: O mare Capitală întră din nou în lockdown după un număr record de infectări de COVID

Autor: Andreea Tobias 24.07.2021

 

LVietnamul a decis plasarea în lockdown a celor 8 milioane de locuitori ai capitalei Hanoi, începând de sâmbătă. Autorităţile încearcă astfel să limiteze contaminările COVID-19.ockdownul din Hanoi a fost decis pentru limitarea gravelor focare de coronavirus, din cauza cărora o treime din ţară a fost deja închisă în casă, conform ANSA.

Autorităţile au raportat vineri peste 7.000 de noi infecţii la nivel naţional, al treilea record de infecţii zilnice într-o săptămână.

După ce anul trecut a stăpânit cu succes focarele de coronavirus, Vietnamul a înregistrat o creştere a cazurilor de la sfârşitul lunii aprilie. Aproximativ o treime din cei 100 de milioane de oameni din Vietnam sunt deja supuşi restricţiilor.

Oraşul Ho Chi Minh, care a înregistrat majoritatea cazurilor recente, a extins vineri un ordin de şedere la domiciliu pentru cetăţenii săi. Autorităţile au început o campanie de dezinfectare a întregului oraş, care va dura o săptămână.

Vietnam a fost una dintre puţinele economii care a crescut anul trecut, graţie succesului său în stăpânirea virusului în timpul primului val de pandemie. Dar ţara a încetinit apoi procurarea şi administrarea vaccinurilor, cu doar 4,5 milioane de doze inoculate până acum.

Autorităţile speră să obţină imunitatea de turmă până la începutul anului 2022.