Analiză ZF. Topul celor mai dinamice companii din industria laptelui: firmele româneşti cresc mai repede decât multinaţionalele, cu procente de două cifre de la an la an

Autor: Florentina Niţu 31.07.2021

Companiile cu capital autohton au crescut mai rapid prin creşterea capacităţii de producţie ori dezvoltarea unor produse de nişă, spun specialiştii din industria laptelui, evaluată la 1,5 miliarde de euro.

Rata de creştere a cifrei de afaceri a celor mai dinamice 20 de companii din industria laptelui a variat între 2-50% în anul 2020 faţă de 2019, iar cele mai mari creşteri le-au înregistrat companiile antreprenoriale româneşti. Ce au făcut firmele cu capital autohton să crească?

„O parte din companiile româneşti au făcut parteneriate cu retailerii şi au început să producă mărcile private ale acestora, pentru că cererea pentru ele a crescut, având preţuri mai mici. Pe de altă parte, a crescut cererea pentru laptele UHT în timpul pandemiei. În plus, au fost unele achiziţii care au generat creşteri“, explică pentru ZF un specialist în industria lactatelor.