Mai multe farmacii în portofoliul „greilor“ din piaţă. Catena, Sensiblu (Dr. Max) şi Help Net şi-au mărit reţelele cu 700 de farmacii noi în total în ultimii cinci ani

Autor: Georgiana Mihalache 31.07.2021

Primele trei reţele după numărul de farmacii, dar şi după cifra de afaceri, au adăugat peste 210 farmacii fiecare în perioada 2016-2020 Cele mai multe unităţi au intrat sub umbrela Sensiblu, care a avut cea mai accelerată strategie de extindere.

Primele cinci reţele de farmacii cu extindere naţională din România numără în total peste 2.400 de unităţi în prezent şi reprezintă o treime din numărul total de farmacii din ţară, arată calculele făcute de ZF pe baza informaţiilor primite de la companii şi a datelor statistice.

Clasamentul celor mai mari cinci jucători din retailul farmaceutic după unităţile deţinute a rămas neschimbat în ultimii cinci ani în ceea ce priveşte brandurile de farmacii. Astfel, comparând cu anul 2016, în total sub numele uneia dintre aceste reţele au intrat 725 de noi unităţi, majoritatea în urma tranzacţiilor din piaţă.