Ikea a făcut pasul spre afaceri de 1 mld. lei anul trecut în România cu două magazine de mobilă. Profitul s-a triplat, ajungând la 11 mil. lei. Ikea are pe piaţa locală două magazine, ambele în Bucureşti, în zonele Băneasa şi Theodor Pallady

Autor: Alina-Elena Vasiliu 31.07.2021

Retailerul de mobilă Ikea a ajuns la afaceri de 951,5 milioane de lei pe piaţa locală în 2020, după o majorare de 10% comparativ cu anul precedent, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe. Profitul a urcat la aproape 11 milioane de lei, mai mult decât triplu faţă de anul precedent, când fusese de 3,4 milioane de lei. Ikea avea la finalul anului trecut 1.190 de angajaţi în România, cu 60 mai mulţi faţă de 2019.

Ikea are pe piaţa locală două magazine, ambele în Bucureşti, în zonele Băneasa şi Theodor Pallady. Cel mai recent deschis, din Pallady, a devenit funcţional în 2019 şi a ne­cesitat o in­ves­ti­ţie de apro­­xi­mativ 90 de mi­lioane de euro, fiind cel mai mare sub acest nume din sud-estul Europei. În plan există un al treilea magazin Ikea în România, care va fi deschis la Timişoara.