Un străin care vine în România pentru tratamente medicale plăteşte în medie 7.000 de lei, cu 40% mai mult faţă de 2019. În România vin anual mii de turişti străini pentru a urma diferite tratamente medicale, o nişă a industriei ospitalităţii cunoscută ca turism medical. Străinii preferă România pentru că serviciile medicale din ţară sunt mai ieftine faţă de cele din Vest

Autor: Miruna Diaconu 26.07.2021

Un străin care vine în România pen­­tru a urma diferite tratamente me­di­ca­le scoate din buzunare circa 7.000 de lei, conform calculelor făcute de ZF pe ba­za datelor aferente pri­mu­lui tri­mes­tru din acest an ale Ins­ti­tu­tului Naţional de Statistică. Suma lă­sa­tă de un turist venit în scopuri me­di­ca­le este mai mare cu 40% faţă de aceeaşi perioadă din 2019 sau 2018.

Turismul medical local este din ce în ce mai căutat de turiştii străini, iar acest lucru se datorează în prin­cipal costurilor mici pe care aceştia le plă­tesc pentru trata­ment­ele medica­le. Mulţi tu­rişti străini vin pentru serviciile stomato­lo­gice, care au preţuri mai mici faţă de cele din alte ţări europene.